Publikumsrekord med Søndergaard på Heart

16/08/2018 09:33

Søndergaard udstilling og film på Heart stor succes

Maleren Jens Søndergaard har sat publikumsrekord på museet Heart i Herning. Udstillingen havde fernisering i slutningen af januar og knap 24.000 gæster har indtil nu set udstillingen. Udstillingen hænger sammen med en biografdokumentarfilm om den ekspressionistiske farverige maler, og det er den sammenhæng, som har gjort forskellen.

Udstillingen er den mest besøgte i Hearts historie. Museet åbnede i 2009.

- Vores udstilling med Jens Søndergaard har været en stor succes. Det er den bedst besøgte vi har haft på Heart, siden vi åbnede i 2009. Jeg tror bl.a. årsagen er, at flere generationer husker Søndergaard både på grund af hans kunst men så sandelig også hans sammensatte personlighed. Desuden har det været afgørende, at vi kunne vise Anne Moulvad´s film ”Farvekraft ad helvede til” undervejs, da den i sig selv trak et stort publikum, konkluderer museumsdirektør Holger Reenberg.

Set i forhold til samme periode sidste år har 40 procent flere besøgt Heart i år.

Det var instruktør Anne Moulvad som fik ideen til udstillingen i forbindelse med produktionen af filmen.
- Jeg har i processen fået opstøvet Søndergaard værker, som ikke har været udstillet før, og de er, sammen med hovedværker fra Jens Søndergaards to museer, grundstammen i udstillingen. I filmen får publikum historierne bag malerierne, som de efterfølgende har kunne se i virkeligheden. En synergieffekt, der har givet publikum en ny oplevelse med kunst, udtaler instruktør Anne Moulvad.

Udstillingen er forlænget på Heart frem til den 2. september, og filmen kan ses hver lørdag kl. 13 og søndag kl. 10 i koncertsalen på Heart i samme periode.

Ny udstilling
Dele af udstillingen fra Heart flytter til Øregaard Museum i Hellerup. Det er især de mindre værker som museet har plads til. Udstillingen med navnet "Jens Søndergaard - Mellem hav og by” forsøger at indkredse storbyens puls og nye fortællinger om Søndergaards maleri. Få af Søndergaards mange tilhængere er klar over, at kunstneren også gengav storbyens tumult og pulsen i et moderne København i en række malerier.

- Udstillingen om Jens Søndergaard, der boede forskellige steder i Øregaards lokalområde, malede langs den nordsjællandske kyst og blev begravet på Ordrup Kirkegaard, føjer sig på flere planer naturligt ind i Øregaard Museums forsknings- og udstillingsstrategi, oplyser museumsinspektør Lotte Nishanthi Winther.

Udstillingen har fernisering den 15. september og vises frem til den 27. januar 2019.

Back

© 2015 All rights reserved.

Powered by Webnode