Om filmen

Et portræt, fyldt med farvekraft, af en af Danmarks største ekspressionistiske malere. Dokumentarfilmen giver et indblik i en følsom kunstner, på samme tid selvhævdende og sart, ensom og udadvendt. Hans barnlige sjæl levede side om side med en voldsom kunstnerisk udtrykskraft. Han var en stor del af sit liv sin kone utro, og drak også for meget i perioder. Hans malerier afspejler det hele.  Farverne nærmest vælter ud af lærrederne. Selv kaldte han det ”Farvekraft ad helvede til”.

Jens Søndergaard døde i 1957, men fik sat sig varige spor med sine malerier.
Hans pensel var ikke låst fast i regler og traditioner, men drevet af inspirationsbølger af smerte, patos og natur.

Som barn blev han svøbt ind i den vestjyske Jantelov, som han skulle smyge sig ud af, og den kraft havde han. Han valgte at være kunstner på trods, og kunst blev hjerteblod for ham i hans 61 år lange liv. Kunsten og maleriet blev hans
raison d´être, hans eksistensgrundlag.

Filmen tager os med til mange af de hjem og steder Jens Søndergaards malerier hænger i dag. Lige fra et kæmpe maleri på Aarhus Universitet til en lille akvarel hos en 90-årig dame i Hurup.

Hvad er kunstens værdi, og hvad betyder den for os?  Det forsøger instruktør Anne Moulvad at anskueliggøre i denne poetiske dokumentar fyldt med malerier, nykomponeret fløjtemusik og fortællinger om Jens Søndergaard.

Kunsten består, mens livet foregår og …. forgår.

 

                                                                           

 

Filmen blev vist første gang for deltagerne den 26. januar 2018 samtidig med åbning af en museumsudstilling på Heart i Herning med Jens Søndergaards malerier fra private. Dele af udstillingen kunne endvidere ses på Øregaard Museum fra 15. sep. til 27. januar 2019.

Filmen blev vist i  flere biografer fra 4. marts 2018 og frem og på museet Heart i Herning hver lørdag og søndag indtil 2. september 2018.
Den bookes stadig til særforestillinger bla. af filmklubber og kunstforeninger landet over.

Spilletid 90 min.

Instruktør: Anne Holst Moulvad
Fotograf: Hans Trier Vittarp
Lyd: Claus Klok
Redigering: Jens Svenning
Komponist: Karsten Fundal

Spørgsmål  kontakt os.

 

Instruktør Anne Moulvad er klar med sin tredie biografdokumentarfilm.

© 2015 All rights reserved.

Powered by Webnode