Film og udstilling kæmpe succes for museet Heart

08/04/2018 12:02

Thyboer invaderer Museet Heart i Herning for at se film og udstillingen med titlen "Farvekraft ad helvede til" om maleren Jens Søndergaard. Søndag formiddag kom der ligefrem en dobbeltdækkebus med Museum Thys venner, som så film, fik brunch og omvisning i udstillingen med de 120 Søndergaard værker.

- Der har været meget meget stor interesse for at komme med på turen, siger Museumsleder Jytte Nielsen. En del af malerierne på udstillingen er udlånt af Heltborg Museum, men der er også mange værker fra private samlere. De blev fundet i forbindelse med produktion af dokumentarfilmen, som viser ca. 220 Søndergaard malerier. Udstillingen på Heart er den største udstilling af Jens Søndergaards værker siden hans død i 1957.
En af de private samlere er Addy Paaske fra Snedsted, som ejer en del Søndergaard malerier, og et par stykker af dem er med på udstillingen.
- For tiden valfarter jeg til Heart med hele familien og vennerne, fortæller hun.

Heart oplyser, at de i museets levetid ikke har haft så travlt i disse måneder, som de har nu. Omviserne til udstillingen arbejder på højtryk, og hver weekend vælger mange at se filmen på museet inden de ser udstillingen.

Heart viser filmen hver lørdag kl. 13 og søndag skiftevis kl. 10.05 eller kl. 13.

Filmen har spillet i biograferne i midt- og vestjylland, men kan stadig bookes til særforestillinger for større grupper. 

I Medietanken ved TV MIDT VEST i Holstebro viser de i biografen filmen med mellemrum. Næste gang er den 20. april kl. 16. 

Filmen spiller endvidere rundt om i andre biografer drypvis og løbende fremover. Bl.a. spiller den i Malling Bio ved Aarhus den 14. april, i Slotsbio i Hillerød den 6. maj og Tønder den 1., 3. og 5. maj.

- Ofte viser biograferne filmen i samarbejde med kunstforeninger, ældreklubber og andre foreninger med interesse for kunst og kultur og en god historie, oplyser filmens instruktør Anne Moulvad.

Back

© 2015 All rights reserved.

Powered by Webnode