Udstilling

Museet Heart i Herning har lavet en stor Jens Søndergaard udstilling som havde fernisering den 26/1-2018.
Udstillingen kan ses frem til den 19. august.
Herefter flytter dele af udstillingen til Øregaard Museum i Hellerup, som sammen med nye værker kan ses i perioden 15. september til 27. januar 2019.
 
Udstillingen viser malerier fra en lang række private ejere, som ikke har været udstillet før. Endvidere har MuseumThy ved Heltborg Museum og Jens Søndergaards Museum i Bovbjerg udlånt en lang række mesterværker.
 
En del af malerierne indgår i dokumentarfilmen "Farvekraft ad helvede til". Her kan man møde en lang række af de privat ejere.
 
Besøger du museet, så er der flere tilbud du kan benytte dig af. 
 
* Ser du filmen i biografen kan du ved fremvisning af billetten få rabat på 50 % på indgangsbilletten til Jens Søndergaard udstillingen. (Muligt fra 4. marts)
 
* Museet har flere omvisninger i perioden, og i den forbindelse kan filmen ses.
 
* Hver søndag kan du kombinere dit besøg på museet med først at se filmen i koncertsalen på museet mod en merpris på 40 kr.

* Er du medlem af støtteforeningen til TV MIDT VEST kan du få rabat på entrebilletten.
 

FANDENIVOLDSK FARVEGLÆDE JENS SØNDERGAARD PÅ HEART
Magasinet Kunst 14. april 2018 af Tina Kristensen.

" Jeg sidder alene På den lille beværtning Ved en kaffe og brød Forhen var det der, Hvor jeg pralte, bandte og drak Og fortalte, latteren rullede Gennem det lille lokale. Jeg sang, råbte og skreg Nu sidder jeg ene tilbage Med kaffen Og minderne". (Søndergaard digt)

At se udstillingen " Jens Søndergaard - Farvekraft ad Helvede til" er som at læse en bog. Man går fra kapitel til kapitel. Læser teksten på væggen, citater og korte tekster, der slår en tone an. Med afsæt i disse oplever man værkerne i rummet. Det er et greb, der er yderst vellykket i netop denne sammenhæng.

Jens Søndergaards liv præsenteres her på nuanceret vis, og man kommer i den grad tæt på kunstneren.

Vi møder kvinderne i hans liv. Hustruen, datteren, moderen og bedstemoren, skildret i tunge farvemættede værker og kraftfulde skitser - siddende, læsende. Med brede ekspressive strøg arbejder Søndergaard motiverne frem, og rum efter rum udfoldes forskellige emner - havet, sommeren og familien.

Det er en stemningsfuld udstilling, som tegner et flot portræt af en af Danmarks største ekspressionister.
" Jens Søndergaard - Farvekraft ad Helvede til" kan ses på Heart frem til d. 19. august.

Udstilling under opbygning på Heart i Herning.

© 2015 All rights reserved.

Powered by Webnode